Što je brazilsko feniranje – trajno ravnanje kose?

 

Brazilsko feniranje je tretman za oštećenu kosu, odnosno najbrži i najefikasniji način da se oštećena kosa oporavi i da se regeniraraju ispucane i suhe vlasi.

Riječ je postupku kojim se vraća keratin u kosu, a koji se gubi čestim kemijskim i termičkim procesima – feniranjem, peglanjem, uvijanjem kose, čestim bojanjem. Svrha tretmana je pojačati koncentraciju keratina pa se dubinski dodaje novi sloj čime se kosa obogaćuje i pomlađuje, popunjavaju se pukotine na vlasima i kosa postaje elastičnija, jača i zaglađenija.

Kosa napunjena keratinom postaje ravnija, teža, zdravija, sjajnija te ju je lakše oblikovati.

 

Kako izgleda tretman keratinom?

 

  • najprije se kosa opere šamponom koji ju dubinski čistiti
  • kosa se potom raščešlja te se pomoću kista pramen po pramen nanosi keratin
  • nakon toga, kosa se osuši i isfenira te se detaljno prođe peglom, kako bi pod utjecajem topline, keratin što dublje ušao u vlas
  • nakon tretmana kosa se ne smije močiti 72 sata
  • tretman traje sat i pol do dva 

Nakon tretmana keratin se u kosi zadržava 3-6 mjeseci.

Zahvaljujući keratinu kosa može izdržati (ili barem neko vrijeme tolerirati), vruće zrake ljetnog sunca i zimsku hladnoću, kao i toplinu uređaja za oblikovanje kose poput figara, pegle i drugih uređaja.

Keratin daje čvrstoću, sjaj i punoću kosi. Kosu ponekad treba samo lagano proći peglom, al u većini slučajeva frizura je nakon sušenja formirana, kosa je zdravija i sjajnija.